Γραφομηχανή Braille Perkins 4016

Η γραφομηχανή Perkins παρότι έχει κλείσει μισό αιώνα ζωής είναι σήμερα το βασικό εργαλείο γραφής για τους τυφλούς. Η γραφομηχανή έχει έξι βασικά πλήκτρα το καθένα από τα οποία αντιστοιχεί και σε μια κουκίδα του εξάστιγμου. Το μεσαίο πλήκτρο που είναι και μεγαλύτερο είναι το πλήκτρο του διαστήματος. Το πλήκτρο που βρίσκεται στην δεξιά άκρη επαναφέρει τον κέρσορα μία θέση προς τα πίσω, ενώ αυτό που βρίσκεται στην αριστερή άκρη είναι το πλήκτρο αλλαγής γραμμής. Τα πλήκτρα 1,2 και 3 χειρίζονται από τον αριστερό δείκτη, μέσο και παράμεσο αντίστοιχα, ενώ τα πλήκτρα 4,5 και 6 από το δεξιό δείκτη, μέσο και παράμεσο. Το πλήκτρο του διαστήματος το χειριζόμαστε με ένα από τους δυο αντίχειρες όποιον εξυπηρετεί καλύτερα το μαθητή.

Πινακίδες για Γραφή Braille με Σουβλί 5037

Πινακίδα Braille μεταλλική τετράσειρη, με 4 σειρές και 18 κελιά για να γράφουμε στο σύστημα Braille. Εύκολη στη μεταφορά, ελαφριά, αλλά χρειάζεται να κόβονται οι σελίδες Α4 σε μικρά κομμάτια για να χωράνε στις διαστάσεις της πινακίδας.

Πλαίσιο Γραφής Βλεπόντων

Το πλαίσιο γραφής βλεπόντων βοηθάει κυρίως τα άτομα με μειωμένη όραση για να συνεχίσουν να γράφουν τη γραφή των βλεπόντων. Αφού με τα διαχωριστικά που έχει το πλαίσιο δεν αφήνει να χάσουν σειρές και να γράψουν πάνω στην προηγούμενη ή την επόμενη. Ονομάζεται γι’ αυτό το λόγο πλαίσιο γραμμογραφίας. Το πλαίσιο είναι ιδανικό για τα άτομα με προβλήματα όρασης για να μάθουν τα γράμματα της γραφής των βλεπόντων, πέρα από το σύστημα Braille, να μάθουν να υπογράφουν και να καθοδηγούνται από τις γραμμές που έχει το πλαίσιο.

Μεταλλικό Πλαίσιο Γραφής 4001
Χάρτινο Πλαίσιο Γραφής Δωρεάν
Οδηγός Υπογραφής Δωρεάν

Είναι ένα ορθογώνιο παράθυρο, πλαστικό ή χάρτινο για να σας βοηθά να γράψετε την υπογραφή σας στην κατάλληλη θέση για νομικά έγγραφα, επιταγές και επιστολές κ.λπ.

Συσκευή παραγωγής ανάγλυφων γραφικών

Το PIAF είναι μια απλή στη χρήση συσκευή παραγωγής ανάγλυφων γραφικών για εκπαιδευτικούς κυρίως σκοπούς.. Για την εκτύπωση χρησιμοποιείται ειδικό θερμοευαίσθητο μικροκαψουλικό χαρτί. Όποια γραμμή, σχήμα ή γράμμα έχουμε σχεδιάσει ή εκτυπώσει με μαύρο χρώμα επάνω στη σελίδα του μικροκαψουλικού χαρτιού θα μετατραπεί σε ανάγλυφο σχεδόν άμεσα μετά το πέρασμα από τη συσκευή. Είναι ιδανικό για την εκμάθηση γεωμετρικών απλών σχημάτων και εννοιών, εξοικείωση με το χειρόγραφο κείμενο και την υπογραφή σε άτομα με προβλήματα όρασης. Είναι επίσης δυνατή η χρήση του για παραγωγή μικρών ανάγλυφων χαρτών όπως για παράδειγμα τον ανάγλυφο χάρτη - οδηγό ενός κτιρίου κλπ. Επίσης με την βοήθεια του PIAF μπορεί κάποιος να αντιληφθεί την διάταξη των αντικειμένων που προβάλλονται στην οθόνη του υπολογιστή όπως και κάθε άλλη σχετικά πολύπλοκη δυσδιάστατη διάταξη.